پیام فارس

آخرين مطالب

فارس من| چرا علاقه‌مندان به معلمی استخدام نمی‌شوند؟ فرهنگي

فارس من| چرا علاقه‌مندان به معلمی استخدام نمی‌شوند؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ابتدای سال تحصیلی امسال وقتی برخی کلاس‌های درس بدون معلم ماند، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که این وزارتخانه با کمبود 202 هزار معلم مواجه بوده است.
علی فرهادی معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش 14 مهر امسال اظهار کرد: امسال متلاطم‌ترین امواج حاکم بر نیروی انسانی را داشتیم و 202 هزار معلم کم داشتیم.
وی افزود: قرار بود امسال 83 هزار فرهنگی بازنشسته شوند که درخواست کردیم در صورت امکان بمانند که 30 هزار نفر ماندند و 53 هزار نفر بازنشسته شدند؛ همچنین از معلمان شاغل و بازنشسته درخواست اضافه تدریس کردیم و از دانشجومعلمان باسابقه خواستیم که کمک کنند. 
آموزش و پرورش برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی خود به غیر از روش استخدام نیروی جدید، از و و هم استفاده کرده است.
رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش نهم آبان امسال درباره چگونگی حل مشکل کمبود نیروی انسانی آموزش و پرورش گفت: 202 هزار معلم نیاز داشتیم که گفته بودیم 75 هزار معلم از طریق استخدام و دانشگاه فرهنگیان وارد می‌شوند.
وی ادامه داد: همچنین 11 هزار نفر از اشتغال مدیران و معاونین، 6 هزار سرباز معلم و مابقی از تدریس معلمان و بازنشستگان تأمین می‌شد. بر همین اساس از سران قوا مجوز گرفتیم که بازنشستگان را 24 ساعته به کار بگیریم.
این روزها تعدادی از جوانان که یا در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده و پذیرفته نشدند و یا اینکه در مرحله چند برابر ظرفیت پذیرفته شدند اما در ارزیابی تکمیلی نتوانستند امتیاز لازم را کسب کنند، نسبت به بکارگیری نیروی بازنشسته در آموزش و پرورش گلایه دارند؛ البته برخی جوانان هم عنوان می‌کنند که فرصت شرکت در آزمون آموزش و پرورش به دلیل نوع مدرک آنها فراهم نبوده است اما علاقه به شغل معلمی دارند.
بر همین اساس پویش‌های مختلفی در سامانه فارس من با عناوینی چون «عدم بکارگیری معلمان بازنشسته در مدارس»، «لزوم جذب حداکثری کارنامه سبزهای بالای حدنصاب دبیری»، «کلاس‌های درس را با کارنامه‌ سبزها پر کنید» و «درخواست تکمیل ظرفیت برای کارنامه سبزهای سال 1401» خواستار پیگیری شدند.
یکی از داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش به خبرنگار فارس گفت: بنده در آزمون آموزگاری و دبیری نتوانستم شرکت کنم چون رشته تحصیلی بنده که حقوق است را قبول نکردند. این در حالیست که فارغ‌التحصیلان رشته‌های زیادی می‌توانستند در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش کمبود نیرو دارد، چرا به جای روش‌هایی مثل استفاده از حق‌التدریس و نیروی خرید خدمات، سربازمعلم و معلمان بازنشسته،‌ یکبار برای همیشه استخدام نیرو به اندازه کافی انجام نمی‌‌دهد. در آن صورت امکان شرکت افراد بیشتری در آزمون استخدامی فراهم می‌شد.
داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش عنوان می‌کنند که چرا آموزش و پرورش از نیروهای بازنشسته استفاده می‌کند.
یکی دیگر از داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش به خبرنگار فارس گفت: چرا آموزش و پرورش برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی خودش از معلمانی که بازنشسته شده‌اند، استفاده می‌کند. 
وی اضافه کرد: معلمان بازنشسته تجربه دارند اما واقعا درست است معلمی که سال‌ها تدریس کرده و بازنشسته شده است، دوباره به تدریس فراخوانده شود. از تجارب معلمان باید در برنامه‌های دیگر استفاده شود نه اینکه دوباره سر کلاس درس بروند. 
این داوطلب استخدام در آموزش و پرورش افزود: نمی‌گوییم بدون آزمون و مصاحبه، معلم استخدام شود بلکه می‌گوییم ردیف استخدامی بیشتری به آموزش و پرورش داده شود تا جوانان علاقه‌مند به معلمی بتوانند وارد این عرصه شوند. 
کارنامه سبزها یعنی پذیرفته‌شدگان چند برابر ظرفیت آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش در آزمون‌های امسال و سال‌های گذشته نیز درخواست دارند که ظرفیت استخدام برای آموزش و پرورش افزایش پیدا کند.
یکی از کارنامه سبزهای سال 1400 به خبرنگار فارس گفت: گناه ما چیست که آموزش و پرورش تکمیل ظرفیت برگزار نکرد و سهمیه‌هایی خالی ماند که به سال بعد منتقل شد. خیلی از شرکت‌کنندگان امتیازهای خوبی داشتند اما شرایطی برای جذب آنها فراهم نشد.
وی ادامه داد: چطور در سال‌های قبل می‌گفتند که امکان تکمیل ظرفیت نیست اما امسال هم برای آزمون آموزگاری و هم آزمون دبیری تکمیل ظرفیت گذاشتند.
خبرنگار فارس درخواست این گروه از داوطلبان را از طریق معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در دست پیگیری دارد.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/762253/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

چه عینک آفتابی بزنیم؟

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

حقوق بازنشستگان در اردیبهشت 1404 بیشتر است

زندگی با کتاب در سریال‌های کره‌ای

برق شیراز دوباره روشن شد! (عکس)

کبیریان‌جو: بازی‌های تدارکاتی بیشتری می‌خواهیم

ته خط خماری!

جرزالم پست:ترامپ قصد دارد فلسطین را به رسمیت بشناسد

چرا ترامپ نمی‌تواند نام خلیج‌فارس را تغییر دهد؟

تحلیلی بر تخریب نقاشی‌های عادل یزدی در دل بافت تاریخی شیراز

بیانیه قاطبه نمایندگان مجلس در حمایت از نام خلیج فارس/ آقای ترامپ، خلیج فارس وطن و خانه ماست

مهر خلیج فارس تا انتهای سال به مرحله تولید بنزین میرسد

75 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شهرداری شیراز در 94 پروژه

20 نفر امروز در جاده‌های فارس مصدوم شدند

کشف و توقیف 500 هزار لیتر سوخت قاچاق در فارس

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

افزایش سرطان‌های زودهنگام در آمریکا

سود هواپیمایی امارات؛ 6.2 میلیارد دلار در سال

قیمت برنج هندی قد کشید؛ این برنج در آستانه میلیونی‌شدن است

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

واکنش مجلس به ترامپ درباره نام خلیج فارس

کشف ‌یک میلیون و 400 هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس

کازرون، قهرمان مسابقات زورخانه ای دانش آموزان متوسطه فارس

حامد راحت سرپرست فولاد غدیر نی‌ریز شد

بیانیه حزب جوانان ایران اسلامی درباره نام خلیج فارس

دیدار علمای اهل سنت بنگلادش با امام جمعه اهل سنت بندر ترکمن

ادامه برنامه‌های آیت الله جوادی آملی در سفر به عتبات عالیات + عکس

ببینید| گزارش تصویری افتتاح 25 اتوبوس درون شهری و تقاطع غیر همسطح جام جم شیراز